Ja: 84 Nee: 30
BP: Je moet alles een keer gedaan hebben.

AvW:�h, want het is een geheel andere beleving als de voorgaande en wordt op een geheel andere wijze besloten als al het voorgaande, tenzij je in het ijskoude wilt springen zou ik het zeker niet doen.

RP: Gewoon doen! Als het nou toch niet leuk is, laat je het bij die ene keer.

B v H: Nee, want er zijn leukere dingen in dit leven ga met een vrouw uit eten, drink een paar whiskeys, ga een halve nacht tegen elkaar liggen penetreren en ga slapen. Sta op ga lekker douchen, ontbijten, ga de hele dag lammen en doen waar je zin in hebt.

H: Ja, want...er is niets mooiers dan met verstandelijk gehandicapten te gaan zwemmen, Ik heb het ook gedaan en er intens van genoten!

JD: Nee, want ik kan uit eigen ervaring spreken dat zwemmen met gehandicapten LE-VENS-GE-VAAR-LIJK is... Bijna een keer perongeluk verzopen toen ik in een subtropisch zwemparadijs aan het spatteren was...

CB: Wel doen kun je eens legaal zwemmen opent nieuw perspectief is nooit verkeerd

PO: Niet doen want:

- geen rede om mensen lastig te vallen met je eigen persoon

- gevaar dat mensen met je willen praten en dat je daardoor alleen al het idee kan krijgen dat je je sociaal moet opstellen.

- misschien zijn er mensen die jij aardig vind met als resultaat dat je er mogelijk vrienden mee maakt (risico nr 1, altijd vermijden)

- indien je verder woont dat 3 minuten lopen zal alle verdere tijd weggegooid en zeker als vespild moeten worden beschouwd.

- je kiest vrijwillig ervoor door wel te gaan dat je in iedergeval je eigen moet voorstellen en vrijwel zeker nog meer moet gaan praten. denk hier over 3 seconde na en beslis of je dat werkelijk wilt. Denk het niet nee.

- het is veel beter om die tijd die het zou gaan kosten bezig te zijn met je zelf er nog meer redenen bedenken waarom leven uberhaupt zinloos is, en realiseren dat je werkelijk een echte loser bent omdat je eigenlijk nog leeft en dat zeker nog 10 jaar zal doen.

PB: Ja, want daarmee help je de mensen die je zelf aangeeft prettig om mee om te gaan te vinden. Volg je hart Jogchem

F vd H: Nee, want voor ons bezoekers van je site heb je het eigenlijk al gedaan, want dat heb je geschreven, waarom zou je dan nu op die manier gaan zwemmen dat is dan toch anders en is niet echt wat je zou verwachten van wat je zou gaan doen dus kun je het maar beter niet doen, maar je kunt het natuurlijk wel gewoon doen als je daar zin in hebt, wij hoeven dat toch niet te weten. Heeft de site normaal ook invloed op wat je gaat doen??? Ga je dit trouwens allemaal in zo'n groen hokje stoppen

JJ: Ja, want..dan kan je eens goed kijken hoe ze hun handen en voeten hebben staan, sommigen kunnen daardoor, door die specifieke plaatsing van hun onderdelen heel snel zwemmen. Als je een goeie knak in je polsgewrichten hebt, doe je de vlinderslag beter dan

M W: Nee, want... W. wil met je in bad

LT: Ja, want...je wilt gewoon bevestigd horen dat je het moet doen =)

C: Nee, want.bij twijfel nooit iets doen, maar heel stik blijven zitten en je niet verroeren..

I de C: Ja, want het geeft een enorme voldoening.

M T: ben je nou helemaal ga deze site maar eens wat uitbouwen zeker nu veronica je tot weird site heeft gebombardeerd zal het hier wel een stuk drukker worden dus aan het werk luie lullo niks zwemmen

C: Ja, want dan kunnen we nog meer belevenissen van je lezen of niet omdat je geen tijd hebt om ze in te tikken maar dat maakt niet uit dus je moet gaan. ofzo

P: Nee, want... gehandicapten kunnen in zwembaden nogal handtastelijk zijn..overigens andere mensen ook..

J vd V: gewoon doen omdat het lekker is..

B: Nee, want je moet eens naar Roelofarendsveen komen!

AV: het zal iets zijn waar je nog lang aan gaat terug denken

JN V: Nee legionella gevaar

HV: Soms moet je gewoon iets doen dat je de rest van je leven niet meer zult vergeten.... Dat is het leven

BM: Nee, want het zal zo erg worden dat het nooit meer goed komt.

L v G: Ja, want... het feit dat je al nadenkt over deze vraagt maakt dat je het al moet doen, al is het maar om te weten of het de juiste beslissing is geweest. (lees anders eens Het Gouden Ei van Tim Krabbe, dat gaat ook over dit soort dilemma's !!)

MG: Nee, want.je moet de hele tijd opletten of ze niet verzuipen en dan heb je er zelf niks aan. ..

QM: Ja natuurlijk, omdat het waardevol is een dergelijke uitnodiging te krijgen. Mijn ervaring is dat elk mens waardevol is, maar een gehandicapt mens (wat vreselijk om iemand zo te moeten duiden, zo bepalend zelfs) is dubbel waardevol! Ontmoet, luister en leer!

V vd L: Nee, want dat gaat zwaar tegenvallen. Ik heb vroeger als vrijwilliger met geestelijk gehandicapten gewerkt en heb er soms nog de nachtmerries van !

PK V: Ja want verstandelijk gehandicapte mensen kunnen zo'n weirdo als jou wel goed gebruiken! Je moet het eens proberen...toe???

VC: je kunt beter deze leuke site nog leuker maken. En elke dag weer. En weer. En weer!

H: Ja, want...je kunt er mensen mee helpen; en dat moet je altijd met beide handen aanpakken!!!!

SG: ik ben bang dat je wordt verdreven door de gehandicapten en het dan moeilijker wordt om me te verliezen in de leegte van jouw levende pagina's

JN V: geen enkel probleem

MK te A: "door 'nee' boven te plaatsen geef je onbewust aan dat je gewoon niet wilt"

R vd B: Moet je zeker doen Jogchem! Gehandicapten zijn ######### man!! JvZ: "daar is het niks"

PS: Lekker zwemmen en zwammen !

B: "het lijkt niet echt spannend"

BG: Ja, want...door het niet te doen bereik je hetzelfde resultaat als door te twijfelen, een probleem waar je (meen ik uit te maken uit je werk) vanaf wilt. ik kan het je vanuit mijn persoonlijke ervaringen ook aanraden

E: "ga maar verder aan je site werken & niet zwemmen met gehandicapten in Zeist."

J vd G: dat is weer eens iets anders.

MG: "ben je helemaal g�k geworden ??? Ga lekker naar een tropisch eiland en ga daar zwemmen met een enorm lekker ding (m/v) !!!!! Zeist ...!!!! Verstandelijk gehandicapten....!!!! Nouhou, JIJ hebt een leuk leven......"

M v E: als je niet wilde zou je nu ook niet twijvelen...

GF: "Niet zwemmen, want ik heb nog nooit vrijwilligerswerk gedaan, en 't zou hypocriet zijn u op deze wijze wel te dwingen vrijwilligerswerk te doen."

F N: dan doe je eens wat anders dan computeren BF: "Bacteri�n tieren welig in zulk veelgebruikt water als dat van een zwembad."

B: Ja, want... het feit dat je erover nadenkt zegt al genoeg. het feit dta je dat verhaaltje opschreef. Die ervaring. het toeval dat die meneer je een mailtje stuurde hierover. Kan het zo zijn dat dit niet zo moest zijn?

 

NA D: hardstikke gezellig!

 

N v V: Ja, want het is toch leuk om iets nieuws te doen! heb je wel een zwemdiploma?

 

G L-G: Ja, want je krijgt er veel plezier van terug. Leuke mensen, anders dat wel, maar erg leuk!

 

MW: "daarmee doe je anderen een levensgroot plezier. Als iedereen er zo over dacht, zou de wereld een stuk leuker worden!"

 

TL: "je wilt het"

 

HH: "wel zwemmen want ze zijn ook gewoon maar mensen, maar ze stinken alleen een beetje boel"

 

HT: "De enige verandering die kan volgen is een positieve"

 

PM: "dan leer je bijzondere mensen kennen."

 

WK: "word je lekker schoon van..."

 

H: "voor die gehandicapten is het leuk dat ze wat afwisseling krijgen en voor jou zelf is het misschien ook wel een leuke ervaring!"

 

M de M: "daar word je een goed mens van"

 

WS: "Als je het doet heb je dubbel plezier (voor je zelf je houd van zwemmen en voor de ander die je er een plezier mee doet. Geesttelijk gehandicapte zijn hele lieve en aanhankelijke mensen . Dat het van hun gezicht is af te lezen dat ze gehadicapt zijn wil nog niet zeggen dat het geen leuke mensen zijn ,Je kan enorm met ze lachen . En vaak zijn ze best goed bij de tijd."

 

MT: "ik werk zelf ook in de zorgsector en weet uit ervaring, dat we juist voor dit soort activiteiten altijd handen tekort komen. Geloof me, je zal er zelf ook erg van genieten en er een goed gevoel aan overhouden."

 

DS: "bijna alles wat onverwachts is is goed. de kans dat dit een van de keeren die niet leuk is is klein. toe maar."

 

J vd V: "het is nooit fout een hand uit te steken"

 

G vd B: "dat doorbreekt ongetwijfeld je saaie bestaan..."  
F v A: "stille wateren hebben diepe gronden, toch?"  
R: "dan kan je die ### ### heel sneaky en gemeen"  
G: "je wordt er vast niet beter van"  
JS: "..want je stelt het voor!"  
K: "...ten eerste is zonnehuizen Veldheim en Stenia een mooi initiatief en ten tweede het is er nog eens prachtig ook daarnaast is het goed om eens iets anders dan anders te doen"

 

AV: "...omdat je het fijn vindt."

 

EP: "...dan doe je eens wat goeds en nuttigs. Als ik in de buurt van Zeist woonde zou ik het doen."

 

TvR: "daar kan je koele foto's maken voor op je page! En als je er heen gaat krijg je weer een link van me op www.tonie.net *lol* Groeten aan de kolonel!"

 

AO: "waarom niet?"  
JE: "waarom niet?"  

Dat was dus een duidelijke JA. Intussen was men in Zeist minder enthousiast over mijn bezoek. Maar het is toch goed gekomen.

de foto's

 

Loesje voorzitter Europees parlement  sterker! we zijn alweer halverwege 2014 geweestt is al weer bijna 2009... de kattenvlo spreekt: zwemmen met gehandicapten, dat lijkt me wel cool. Spannend om de vage foto's van onze mister x te zien!compliment ik ben erg gecharmeerd door deze nobele actieJogchem Ben jij dat met die beige broek ? en dat (redelijk) lange haar ?
Is het belangrijk dat we niet weten hoe je er precies uitziet ? Of vind je het gewoon fijner zo, omdat je denkt dat ons beeld van jou er beter, boeiender, leuker uitziet dan je zelf vind ?
Nou, dat ken ik wel .. dat gevoel ... 
Maar het kan natuurlijk ook dat het een geheel andere reden heeft , en zo ja ... kan je die dan ooit, evt. mooi verpakt in Flash filmpje, aan de nieuwsgierige insecten onder ons mededelen ?