Waarom leg alles vast? Niet omdat ik het moment wil koesteren, maar juist omdat ik er afstand van wil nemen. Tijdens het ordenen van knipsels, kaartjes en aantekeningen, plaats ik mezelf in de toekomst. Dat is nu eenmaal nodig om te zien wat wel of niet moet worden bewaard. Welke belevenis zal een mooie of belangrijke herinnering worden? En zo zie ik mijn dagelijks leven, op mijn gemak, als de anekdotes van straks.

waarom? om het niet te vergetenwaarom zou je alles bewaren dan heb je straks een berg rotzooi in de hoek van de kamer...dat stinkt zo...herinneringen Weet jij het, dan weet ik het ook weer.
En laat me het even weten als je het weet.Herinnering Had ik maar een herinnering aan een nacht met Jogchem....omdat omdat ik nu het plezier kan beleven van alles wat jij vast gelegd hebten ook weten dat alles wat je meemaakt, alles wat je overkomt, alles wat gebeurd in jou leven een herinnering is, die te pas of te onpas zal opduiken, en je vervult met plezier of afschuw over wie jij bent.